a

facebook primaria Buzau

Sărbători locale

    Sarbatorile de iarna ocupa un loc cu totul deosebit. Ele incep in data de 24 Decembrie cu Ajunul Craciunului se continua cu Anul Nou si se incheie cu Boboteaza si Sf. Ion la datele de 6, 7 Ianuarie.

    Colindele prijeluiesc o participare a multor oameni din satele comunei Cislau pe langa copii mai practica acest obicei flacaii si chiar oamenii insurati. Colindatorii sunt lasati sa colinde apoi poftiti in casele gazdelor si ospatati cu produse specifice acestei perioade.

    Pe data de 22 Decembrie are loc festivalul - concurs de colinde intitulat "Colindele Cislaului" - organizat de Primaria Cislau si Consiliul Local Cislau.
    Acest festival - concurs a fost organizat din anul 2005 la acesta participand prescolari si elevi din mai multe comune precum:

    Cu prilejul sarbatorii Anului Nou, copiii merg cu plugusorul sau cu sorcova marcand astfel trecerea dintre ani.

    Ziua eroilor se sarbatoreste intotdeauna la Ziua Inaltarii Domnului.

    Comuna Cislau are o sarbatoare locala, o sarbatoare folclorica numita "Legendele Cislaului" care are loc in prima sambata a lunii Octombrie. Aceasta sarbatoare se afla la a doua editie iar in acest an 2007 localnicii au avut deosebita bucurie de a primi la aceasta sarbatoare pe presedintele Romaniei domnul Traian Basescu.

    Exista un prilej de sarbatoare la hramurile bisericilor din satele din comuna Cislau astfel:

    Dintre datinile si obiceiurile romanesti ce insotesc momentele insemnate din viata omului, nasterea, nunta si inmormantarea au constituit si continua sa aiba o insemnatate deosebita in aceste locuri